GK Quiz-05, July 2020

Basic Gk Quiz about counties Nicknames

Ques1– Which country is known as the small Russia?

A. Ukraine

B. Italy

C. Japan

D. England

Ans- Ukraine

Ques2- Which country is called ‘birth of cricket games’?

A.England

B.Rome

C. Japan

D. India

Ans- England

Ques3- Which country is called ‘Land of Rising Sun’?

A. USA

B. Japan

C. India

D. Australia

Ans- Japan

Ques4- Which country is called the ‘land of midnight sun’?

A. France

B. Norway

C. Italy

D. Japan

Ans-Norway

Ques5- Which city is known as ‘the land of Seven Hills’?

A. England

B. Russia

C. Rome

D. Japan

Ans- Rome

Ques6- Which country is known as the ‘White Russia’?

A. China

B. USA

C. India

D. Belarus

Ans- Belarus

Ques7- Which country is called the ‘land of thousand lakes’?

A. Jarmony

B. China

C. Australia

D. Finland

Ans- Finland

Ques8-Which Country is called ‘Land of White Elephants’?

A. China

B. Russia

C. USA

D. Thailand

Ans- Thailand

Ques9- Which country is called the ‘land of thousand Elephants’?

A. Jarmony

B. Rome

C. Laos

D. India

Ans- Laos

Ques10- Which country is known as ‘sugar bowl of the world’?

A. Norway

B. Cuba

C. Thailand

D. Russia

Ans- Cuba

Ques11- Which place is known as the ‘roof of the world?

A.Russia

B.Jordan

C. Japan

D. Tibet

Ans- Tibet (in China)

Click here

://www.gkaffairs.com/2020/07/gk-quiz-04-july-2020/  for more GK update